JEG SKJØNNER IKKE POENGET MED DISSE PLANLEGGINGSDAGENE. HVA BRUKES DE EGENTLIG TIL?

 

 Å NEI! SÅ IRRITERENDE!  EN TEKSTMELDING FRA BARNEHAGEN, DET ER PLANLEGGINGSDAG I BARNEHAGEN I MORGEN, SÅ FÅR JEG BESKJED FØRST NÅ. ER DET MULIG! HVA TRENGER DE Å PLANLEGGE ?  INNEKLEMT DAG OGSÅ. JA, EKSTRA FRIDAG TENKER JEG. 

Dette en en av flere frustrerte utbrudd fra noen foreldre som synes at planlegging i barnehagen må være ganske unødvendig. Her kommer jeg med et lite svar og en anbefaling på det ;-) "Dette er hva jeg sendte inn som svar på en artikkel i Laagendalsposten for en stund siden". Synes den passer å skrive ut til litt flere.

 

Det jeg anbefaler deg å gjøre er å følge med på hva barnehagen er for ditt barn.  Hadde du fulgt godt med på barnehagens planer, pedagogisk dokumentasjon av opplegg, virksomhetsplaner, månedsplaner/ukeplaner, månedsbrev til dere foreldre med evalueringer og nye planer for neste måned så ville du nok fått med deg at planleggingsdagene er oppført måneder i forkant. De fleste barnehager har alle planleggingsdagene for året ut til alle foreldre i barnehagens planer allerede i august/september.

Ekstraservicen med melding på telefonen er for dere foreldre som finner det lite interessant i å engasjere dere i det som skjer i barnehagen og hva deres barn holder på med hele dagen. Eller også fordi vi forstår at i all travelheten er det lett for noen å glemme selv om man prøver å følge med så godt man kan. Dette for at dere skal slippe å gjøre dere klar å reise til barnehagen å møte stengt dør. Det er lite hyggelig for barna.

Det er nesten alltid noen som ikke har fått det med seg. Vi har forståelse for det. Det jeg ønsker å fortelle deg er at vi skriver dette i årsplanen på månedsplanen, på ukeplanen, og på barnehagens hjemmeside. På toppen av dette har du altså fått denne irriterende meldingen dagen før. Takk heter det da! Takk for at dere tok dere bryet. Jeg personlig synes ikke du fortjener denne tjenesten. Dette fordi du personlig ville hatt stort utbytte av å måtte gå inn å se hva slags informasjon som faktisk er tilgjengelig for dere. Du burde lære å gå inn på barnehagens planer for å finne ut av ting. Ikke for vår skyld, men for din egen, og for barnet ditt. Hvorfor er du så lite opptatt av å finne ut hva barnehage er? Hvorfor er du ikke mer opptatt av å vite mer om ditt eget barns hverdag? Hvorfor er du ikke mer opptatt av å bli kjent med ditt eget barns hverdag og de menneskene som står ditt barn så nær? Vi er mennesker som blir glad i barnet ditt, og vår jobb er å sørge for at han/hun har det fint hver dag, at det får gode venner, føler seg trygg, har gode relasjoner til andre barn og til oss voksne.

Vi planlegger tilrettelegging for lekende læring i samarbeid og glede. Vi lager planer så ditt barn får venner. Viste du at vennskap, god språkforståelse og gode relasjoner til voksne er avgjørende for hvordan barn klarer seg på skolen? Viste du at ved tverrfaglig opplegg med alle barnehagens 7 fagområder planlegger vi prosjektarbeid hvor ditt barn er vår nærmeste samarbeidspartner. I samspill, observasjoner, samtaler, nærhet og varme blir vi kjent med hva som er viktig for ditt barn. Da kan vi lage opplegg som inspirerer og engasjerer ditt barn. Les om disse oppleggene og still spørsmål? Jeg er sikker på at du elsker ditt barn av hele ditt hjerte. Engasjer deg i den virksomheten barnet ditt er så stor del av. Da kan du lettere gå fra det kjæreste du har, fordi det er til mennesker du vet har stor kunnskap og ofte et brennende engasjement i ditt barns trivsel, læring og utvikling.

For hvordan kan du gå fra skatten din og det viktigste i verden for deg uten å vite om hva som skjer alle timene du er borte? Når barnet ditt blir 10, 15, 17, 18 20, 21, og 25 år vil du tenke hvor ble alle årene av? Du vil tenke, jeg skulle ønske jeg ikke hadde vært så oppslukt av jobb og karriere at jeg ikke ville være mer der det viktige i livet mitt skjedde. Hva elsket de å gjøre? Har jeg tegningen med mitt barns aller første navnesignering? Husker jeg sangen på sommeravslutningen når de hadde lært hele sangen med "Optimist" av Jan teigen? Husker jeg, og nøt jeg det, når de kom løpende ut fra avdelingen i barnehagen med nytt armbånd til deg laget av fargerike glassperler? Tok du deg tid til å snakke med barnet ditt da du hentet det, og det stolt kom med en fin pinne som liknet litt på et troll? Eller ble du litt ergerlig fordi du ikke var interessert i å dra med en ny møkkete pinne hjem? Hørte du etter da barnet ditt fortalte at det hadde klart å spikke sin første pølsepinne når de skulle grille på bålet i skogen? Fikk du med deg at det hadde vært teater i samlingsstunden i barnehagen og ditt barn hadde hatt en viktig rolle? Hørte du at ditt barn hadde vasket bordet helt alene hun/han og "Ida" som var dagens ryddevenn? Fikk du med deg at en av vennene hadde klemt fingeren sin, og at ditt barn hadde vært der og trøstet og hjulpet så han ble glad igjen. Eller var det ikke så viktig?

Mye av hvordan vi jobber pedagogisk i disse hverdagssituasjonene står i barnehagens planer. Min varme anbefaling: Ta deg tid! Sett deg inn i barnehagens fagplaner og pedagogiske virksomhet. Still spørsmål kom med innspill, engasjer deg! Plutselig er alt over. Det er så fint å se. Lykke til og nyt neste planleggingsdag hjemme med eget barn. Gå inn på barnehagens hjemmeside den ligger der, så kan du planlegge hva dere skal gjøre allerede nå. Lykke til! :-) Nyt alle disse dagene og bruk dem til å kose dere litt ekstra. Vennlig hilsen Mette Leithe Pedagogisk leder, barnehageansatt, og lærer gjennom 30 år, også mamma til 2 voksne gutter. Tro du meg, jeg vet hvor travelt det kan være. Jeg sitter også å tenker det er ting jeg skulle ønske jeg hadde gjort annerledes. :-) Det gjør vi nok alle. Derfor blir vi ofte rause gode besteforeldre, for da har vi skjønt det! :-)    

55 kommentarer

Jølle

05.11.2015 kl.11:00

Poenget er at for den store andelene kvinner i disse yrkene så holder det ikke med 12 egenmeldingsdager + 12 dager barn syk, så de må ha noen ekstra "planleggings"-dager å komme seg på.

enig

05.11.2015 kl.11:06

Disse dagene er kun for ekstra fri.De som sier noe annet lyver.

05.11.2015 kl.11:14

Så..alle andre arbeidsgivere skal bare sitte og nikke hyggelig, "KOS deg", når meldinga kommer fra ansatte at "sorry, barnehagen har planleggingsdag i morra, jeg må bli hjemme!"?

Ja da så..

Comic

05.11.2015 kl.11:15

IKKE bruk Comic Sans som font. Dette er ikke en tegneserie.

Leste første setning. Ferdig. Synd, det var sikkert et bra innhold...

Magrav Power

05.11.2015 kl.11:23

Flott skrevet!! Er selv sammen med ei som er pedagog i barnehage

og vet nøyaktig hvor mye arbeid som må gjøres både i og utenfor arbeidstiden.

"barnehagetantene" som de ignorante velger å kalle dem, legger et godt grunnlag for barnas videre utvikling fram mot skolealder.

Shell Elvis

05.11.2015 kl.11:29

Mange foreldre vil jo helst plassere barna sine i barnehage 24/7 så er jo ikke så rart de blir irriterte når de plutselig må gjøre en innsats med tanke på hva det virkelig innebærer å ha et lite barn. Barnehagene og de flotte folkene som jobber der er jo snart mer ansvarlige for oppdragelsen av andres unger enn det foreldrene selv er.

Maria

05.11.2015 kl.11:29

Blir lei og oppgitt av å lese kommentarene her gitt..:/ dei har virkelig ikkje skjønt noko av det du prøvde å forklara! Utakknemlig! Det er då det er viktig å sei til seg sjølv at jobben ein gjer er viktig,sjølv om ikkje alle forstår det...:/

Ulven

05.11.2015 kl.11:50

Litt uklart for meg hvorfor ikke barnehager som andre bedrifter kan gjøre planlegging innenfor vanlig arbeidstid mens bedriften er operativ ? Når man planlegger vedlikehold på sagbruket for de neste 12 månedene så stopper ikke alt opp. Kanskje er ikke alle formenn der de er i hverdagen men de som er igjen kan fortsatt holde hjulene i gang. Hvorfor kan ikke styrer pluss avdelingsledere planlegge mens assistentene styrer skuta èn dag innimellom .. ?

Maria

05.11.2015 kl.12:01

Disse planleggingsdagene, kommer ikke overraskende på! De står i årsplanen! Sett av en feriedag, og nyt den sammen med barna!! Gå tur, bygg lego, bake, være sammen!! Det går faktisk helt fint!! Jeg gjør det og har gjort det i flere år! Jeg og samboeren "krangler" nesten om hvem som skal ta seg fri disse planleggingsdagene, og da om hvem som skal få være hjemme denne gangen:-)

LEO

05.11.2015 kl.12:18

Skjønner dem godt. Er ikke bare å ta seg dri på jobben eller ta med ungene på jobb. Kan de ikke planlegge på kvelden eller noe sånt?

Tonje

05.11.2015 kl.12:47

Mye idiotiske meninger her. "Kan de ikke planlegge på kvelden"?? De fleste barnehager har, såvidt jeg vet, ikke verdens beste økonomi, så hvem skal betale den regninga? "Assistentene styre skuta" - hvorfor i alle dager skal ikke assistentene være med på planleggingen? I de fleste tilfeller er det de som kjenner barna aller best. Hvorfor i alle dager har dere fått barn, hvis dere ikke har mulighet til å være med dem? De fleste jobber tar hensyn til planleggingsdager - spesielt hvis man sier i fra i god tid - noe man helt klart har mulighet til - da dette står informert om i årsplanene. Hvis ikke arbeidsplassen tar hensyn er kanskje ikke den jobben forenelig med barn?

Hei

05.11.2015 kl.12:50

Problemet er nok at alle andre bedrifter o.l må planlegge på overtid, dvs på min arbeidsplass tar vi sånne ting på kveldstid slik at det ikke går utover noen andre enn oss som faktisk har valgt å jobbe der. Det er jo enklere slik enn at f eks 30 foreldre må ta seg fri fra jobb for å være hjemme fordi barnehagen skal planlegge. Jeg vet også at flere barnehager opererer med at de faktisk planlegger på kvelden etter stengetid dagen før planleggingsdagen for så å ta seg fri på selve planleggingsdagen - det er ganske provoserende. Så det er ikke det at vi er så dumme at vi ikke forstår at dere gjør en kjempeviktig jobb, det er det at vi er mange som gjør viktige jobber, men av en eller annen grunn er det bare dere som må holde stengt for å planlegge ;)

Terje

05.11.2015 kl.14:06

Jeg skjønner ikke slike tullete " jeg skal forklare dere alle at det er kjempeviktig med planleggingsdager altså bla bla bla" overforklarende tullekjerring.

Ta planleggingsdagen på kveldstid.

Silje

05.11.2015 kl.14:19

En avdeling i en barnehage har gjerne 3 voksne per 18 barn over 3 år, HVIS det ikke er sykdom blant de voksne. Derfor kan man selvfølgelig ikke ha planleggingsdag i arbeidstiden. Utrolig at noen sammenlikner med "andre bedrifter". Har du ansvar for 18 barn i din bedrift? For ikke å snakke om 80, eller fler, i en hel barnehage. Assistentene hadde uansett ikke vært nok bemanning til å ha forsvarlig drift en hel dag, pluss at de selvfølgelig skal være med på planleggingen og få et eierforhold til det som blir planlagt for kommende måneder. De er, som en annen nevner, en stor del av barnas hverdag og skal selvfølgelig ikke utelates. Deres synspunkter og innspill er viktige. Andre korte møter er i arbeidstiden, f.eks. tverrfaglig ang. barn med spesielle behov eller avdelingsmøte på en avdeling. Dette er ikke like lett å gjennomføre og ofte må disse flyttes eller avlyses fordi det er for få folk den dagen. Barnehagen har også alle personalmøter på kveldstid. Dette er det så vidt midler til og mange tar ut overtiden i avspasering i stedet for lønn fordi det er ønskelig fra styrer på grunn av lite penger. Les barnehagens årsplan og Rammeplan for barnehager så får dere kanskje et bedre bilde av hva som SKAL med i barnehagens innhold og dermed hva som kreves mtp på planlegging.

Linda

05.11.2015 kl.14:43

Her kom det jammen meg fram mye interessant i kommentarfeltet!

Jeg ser at det er en del her som har noen spørsmål rundt dette med planleggingsdager og som den pedagogen jeg er skal jeg prøve å svare dere så godt jeg kan.

1. "Når man planlegger vedlikehold på sagbruket for de neste 12 månedene så stopper ikke alt opp."

- Nå er det en vesentlig forskjell på sagbruk og barnehager. Barnehager er en pedagogisk virksomhet, noe et sagbruk, så vidt meg bekjent ikke er. Når vi planlegger vedlikehold for de neste 12 månedene i barnehagen gjøres dette innenfor arbeidtid med styrer og pedagogiske ledere til stedet, det kalles ledermøter og avholdes gjerne en gang i uka.

2. "Hvorfor kan ikke styrer pluss avdelingsledere planlegge mens assistentene styrer skuta èn dag innimellom .. ?"

- Dette går vel også inn under det vi kaller "ledermøter". Nå er det slik at personalsituasjonen i barnehagen allerede er så presset at om vi skulle fjerne flere av de voksne fra avdelingene en hel dag ofte, ville det gå merkbart utover kvaliteten på tilbudet til barna. Derfor legges det meste av møter i barnehagen i det som kalles kjernetiden (gjerne mellom 10.00 og 14.00), det er da det er flest ansatte på jobb. Det er allikevel ofte en kabal å få det til å gå opp.

3. "Problemet er nok at alle andre bedrifter o.l må planlegge på overtid, dvs på min arbeidsplass tar vi sånne ting på kveldstid slik at det ikke går utover noen andre enn oss som faktisk har valgt å jobbe der."

- Problemet til barnehagene er nok at det å skulle lønne hele personalgruppa for overtid utover de personalmøtene man allerede har, ikke er mulig innenfor de økonomiske rammene norske barnehager driver under.

4. "Det er jo enklere slik enn at f eks 30 foreldre må ta seg fri fra jobb for å være hjemme fordi barnehagen skal planlegge."

- Disse 30 foreldrene har selv valgt å få barn, de har selv valgt å ha barna sine i barnehage og de har også selv undertegnet barnehagens vedtekter, der det står hvor mange planleggingsdager barnehagen har i løpet av året....

5. "Jeg vet også at flere barnehager opererer med at de faktisk planlegger på kvelden etter stengetid dagen før planleggingsdagen for så å ta seg fri på selve planleggingsdagen - det er ganske provoserende."

- Hvorfor er det provoserende? Den fridagen er kompensasjon for at arbeidsgiver ikke har penger til å lønne de ansatte for overtid når de må jobbe i fritiden sin. Ville du ha jobbet gratis? Hvorfor spiller det noen rolle for deg når vi gjør jobben, så lenge den blir gjort? Barnehagen ville jo vært like stengt om vi satt og planla den dagen som om jobben ble gjort dagen/kvelden i forveien?!?

6."... det er det at vi er mange som gjør viktige jobber, men av en eller annen grunn er det bare dere som må holde stengt for å planlegge ;)

- Nei, det er ikke bare barnehagene som holder stengt for å planlegge. Både skole og SFO holder også stengt på planleggingsdager. Det skole, SFO og barnehage har til felles, og som skiller dem fra andre bedrifter, er at det er pedagogiske virksomheter. Pedagogisk virksomhet må planlegges, derfor trenger vi tid til planlegging.

En annen ting er at planleggingsdager ofte blir brukt til kursvirksomhet for personalet. Ofte er det nemlig nyttig at alle i personalet kan delta på samme kurs, slik blir det lettere å implementere nye pedagogiske praksiser i personalet og man får et faglig samhold i personalgruppa.

Anders

05.11.2015 kl.15:10

Min erfaring er at disse barnehagetantene faktisk gjør planleggingen på kveldstid for så å ta seg en fridag/vinkveld med jentene på selveste planleggingsdagen.

(Har samboer som har jobbet i barnehage, og en kompis som er barnehageonkel.)

05.11.2015 kl.15:44

Skulle ønske dere kunne sette dere inn i hva en pedagog gjør i løpet av en arbeidsdag. Aller først kommer barna. 5 barn skriker etter mer mat, 5 barn skriker etter melk, 2 slåss om en matskål så alt landet på gulvet, og de tre siste nekter å spise. Jeg er den som må mate, fylle opp mat og melk, vaske, alt på samme tid. når vi skal ut, må jeg kle på alle barna på samme tid, hvis ikke går det utover alle boksene med leker som blir slengt på gulvet. Dette vil de selvfølgelig ikke rydde opp selv, så det må jeg også gjøre, samtidig som jeg følger barna ut. Jeg må skifte bleier, på samme tid som jeg må trøste et barn som gråter, og skille to gutter som slåss om en leke. I de to sekundene det er rolig, rekker jeg å oppdatere krysseliste. I tillegg til dette, må jeg ringe rundt til vikarer, fordi vikaren til vikaren til vikaren til vikaren var syk, og en er i fødselspermisjon. Jeg må svare på meldinger fra foreldre. Jeg må gjøre i stand tralala med mat, og jeg må planlegge. Jeg kan ikke hoppe over bleiene for å lage månedsplan. Jeg kan ikke hoppe over maten eller legging. Det er ikke mulig å planlegge på avdelingen. Derfor tar jeg med dette hjem, og sitter utover kvelden med fire-fem redbull. En til to ganger i uka har vi personalmøte på kvelden. Av og til, en sjelden gang i blant, må alle ansatte i barnehagen få en dag, for å samle seg og samarbeide, og diskutere hvordan vi kan bli en enda bedre barnehage for barna. Dette tar en hel dag, og vi burde egentlig fått lenger tid på oss. For når vi er på jobb i barnehagen, så er vi MED barna. Vi må få lov til å sette oss ned, og sette alt fokus på hva vi må gjøre, til det beste for barna.

05.11.2015 kl.16:46

Foreldrene kan jo samarbeide om å passe hverandres barn på de forskjellige stengte dagene. Da trenger de ikke ta så mange fridager.

Anne

05.11.2015 kl.16:57

de som mener at planleggingsdager ikke trengs har ingen anelse hvordan det å jobbe i barnehage virkelig er. Vi ansatte i virksomheten har ikke tid til å snakke alle samlet alle avdelinger i et fellesmøte hver uke. Det er for å sørge at alle problemstillinger i huset tas opp og problemstillinger løses blant annet. Mye er blitt forklart tidligere her. Dere foreldre krever sjøl sikkerhet, trygghet og at barnet deres skal ivaretas og bli sett. Vi ansatte må snakke sammen for å komme fram til løsninger og forbedringer. Skikkelig sytepaver enkelte foreldre er.

Arne

05.11.2015 kl.17:33

Pisspreik....det er ALLTID planleggingsdag på 18.mai, og fra ymse Facebook oppdateringer fra de som "planlegger" så er det lett å se at det de inneklemte i størst grad er fridager.

Aina

05.11.2015 kl.17:50

De som tror man bare kan sette seg og planlegge i normal arbeidstid, hvem passer barna da??? Som eksempelet ang sagbruket, de kan ikke sammenlignes, vi som jobber i barnehage tar vare på barna hele vår arbeidsdag, da må vi ha noe tid til planlegging et par dager i året. Og det er som skrevet tidligere, foreldrene får ikke beskjed dagen før!! Det er kun de som ikke følger med og leser infoen som kommer.

Liv Hege

05.11.2015 kl.18:22

Hmmm, vet ikke helt hvor jeg skal begynne, så dette blir en kort kommentar, - dere som klager burde rett og slett være i barnehagen en dag, så skal vi se hvor mange av dere som fremdeles mener vi har tid til planlegging i arbeidstida. I tillegg til alt som har blitt nevnt tidligere skjer det også at barn blir syke i Bhg og hvem tror dere det er som må vaske spy, diaré, passe på febersyke barn? Og syke barn trenger ofte en voksen for seg selv! Joda, det er oss det også, og det hender faktisk at det kan ta lang tid før vi får tak i foreldrene til syke barn på tlf, og når vi er heldige og treffer på foreldre så er det absolutt ingen garanti at de kan komme med en gang! Her er det Deres barn som vi blir så utrolig glade i som kommer først,- alltid, og derfor må planleggingen legges til egne dager! Det er ikke forsvarlig å drive Bhg med for lite personale. Og jeg er ganske sikker på at skulle det skje en ulykke i den Bhg ditt barn er, pga dårlig bemanning pga planleggings møte,- ja da er du den første som ville lage oppstyr pga det også! Vær glad for at vi har slikt et godt Bhg tilbud til barna deres! De fortjener kun det beste! Vi former faktisk fremtidens mennesker! Viktigere jobb finnes vel ikke?

bendik

05.11.2015 kl.18:45

Planleggings dag i barnehagen er totalt unødvendig... Kun fordi dere tanter som jobber i barnehagen er dårlig på å utnytte arbeidstiden deres.

Inger

05.11.2015 kl.19:06

Har jobbet i barnehage i ti år. Planleggingsdagene BRUKES. NEI, kanskje sitter vi ikke i bhg å planlegger 18. Mai, men da er det fordi vi har vært på kurs hele lørdagen helgen før. Planlegging er viktig for for at det skal være en god barnehage, med dyktige ansatte.

Caroline

05.11.2015 kl.19:33

Bendik; du er grunnen til at folk som er utdannet pedagoger søker seg til andre jobber og gjør slik at de best kvalifiserte menneskene går tapt fordi vi må forholde oss til idioter som deg. Du er problemet og jeg håper ikke du har barn, fordi du er et råttent menneske, med grusomme holdninger. Respekter de som ORKER å jobbe i bhg, på tross av personer som deg.

Charlene

05.11.2015 kl.19:46

Hjelpes, her var det mange unødvendige kommentarer.

Hvis dere har så mye i mot at barnehagene er steng for å planlegge hvordan de kan gjøre hverdagen til DERES barn bedre, hvorfor har dere barn?

Og som det står i innlegget (for dere leste ikke hele innlegget, gjorde dere vel? Nei, for da hadde dere ikke trengt å spy ut den møkka dere kommer med) - dette informeres om i god tid. Mao, det er null problem å ta seg en fridag/feriedag for å være hjemme med barnet. Er ikke det bare koselig å få en hel dag til å kose seg med de lille små?

Og til deg, Bendik - man kaller ikke de ansatte tanter lenger. Og ikke er de dårlige til å utnytte arbeidstiden sin, den bruker de meget godt på barna. Som de skal!

maja

05.11.2015 kl.20:28

Neida planleggingsdagen kommer ikke overraskende på, og jeg skjønner det kan være fint å ha dager å planlegge på... MEN! Barnehagen er stengt 4 uker på sommeren, mellom jul og nyttår og hele påska + planleggingsdagene. Dette gjør at barnehagen er stengt 6+uker i året. Hva med å bruke de ekstra fridagene som overstiger normal 5 ukers ferie til å plalegge? Det er ikke alle som bare kan ta seg en ekstra fridag...

05.11.2015 kl.21:09

Måten du skriver og formulerer deg gjør at du fremstår som en irritert, sur merr. Jeg er overlykkelig for at ikke du jobber med mitt barn, og at jeg slipper å være redd for at hun ikke skal være trygg i barnehagen. I hennes barnehage har vi forståelsesfulle, oppegående ansatte som vet at de bør og skal snakke til foreldrene på en god måte. Ikke som om de er dumme.

Du har mye og lære.

AC

05.11.2015 kl.21:21

Jeg er sjokkert over hvor nedlatende mange uttaler seg om de som jobber i barnehagene og som faktisk passer barna deres!

Skam dere!

Samme gnålet lærere får høre støtt.

Det burde vært obligatorisk å ha ett år etter vgs hvor alle, uten unntak, skulle vært ringevikar til SFO/skoleassistent/barnehageassistent i sin kommune.

Tenker pipen hadde fått en annen lyd.

Rakke ned på et yrke som er dårlig betalt og hvor de ansatte er glad i og beskytter andres barn. Leker med dem, oppdrar dem, gir dem omsorg, empati og kjærlighet.

Fysj så stygge mange av dere er!

Om de ansatte velger å planlegge etter arbeidstid over 2 kvelder i stedenfor på selve dagen, bør da ikke være noens problem. Tro meg, det planlegges!

Det er antall timer arbeidsgiver betaler for planleggingen, som skal brukes. Det er satt av tid hvor ALLE ansatte skal være med.

Ofte er de 2 siste dagene før skolestart i august felles planleggingsdager for skole, sfo og barnehage. Ikke sjelden er det pedagogisk kurs som deres barn høster av.

Arrrgh

05.11.2015 kl.21:26

Herregud! For en fantastisk logikk at vi som er arbeidstakere i barnehage ikke skal ha rett på de samme fridagene som andre arbeidstakere. Ja det hadde vel vært flott for de som har vært så uheldige å pådra seg barn at vi kunne lagt planleggingsdagene til 17. mai og 2. pinsedag for eksempel. Og vi er ikke de eneste arbeidstakerne som på kvelder jobber inn inneklemte fredager, det er bare så urettferdig for foreldre som heller kunne tenke seg å ha fri for seg selv og ikke sammen med barnet sitt. Jeg har ett tips til de som surver over planleggingsdager: det å få barn kan du faktisk bestemme selv! Ingen andre enn du selv har bestemt det, så ta ansvar for pokker! P.S: INGEN barnehager er stengt 6+uker i året!

Hahaha

05.11.2015 kl.22:34

Løsningen på dette er jo helt fantastisk. Hvis alle barnehager og skoler bare passet barna litt lengre to dager i uken eller lærerne underviste elevene 112 timer hver dag, så kunne de jo jobbe inn timene slik at de får antall arbeidstimer som de skal ha i uken på fire dager.

Det er jo sikker det det gjør på sagbruket. Bygge opp en buffer med materialer slik at de kan ha en dag med vedlikehold uten produksjon.

Oppgitt

06.11.2015 kl.00:17

Så mange trangsynte og uvitne mennesker!

- Først meg selv og så meg selv!

Er vell mottoet til mange her.

Marits

06.11.2015 kl.01:38

Foreldre har 5 uke ferie, mens barn i barnehage MÅ ta 4 uke ferie i løpet av et barnehageår. Det er "skikkelig synd" i dere foreldre som må bruke feriedager på å måtte være sammen med sine barn.

Dere kan jo bli sliten av å tilbringe for mye tid med dem, eller var plan at feridagene som var til igjen skulle brukes på helt andre ting, som å ha litt alenetid eller reise bort.

Dere som jobber i barnehage gjør en fantastisk jobb. Tenk å vært så heldige som får lov til å tilbringe tid med våre kjære. Selvfølgelig må ansatte i barnehage ha tid til å planlegge og få mulighet til å kommunisere med hverandre, uten å måtte ha mange barn hengenes rundt seg eller foreldre som stadig skal avbryte personalet for å høre hvordan barnet sitt har hatt det. Og dette er jo for at kvaliteten i barnehagen skal være god. Og hvem er det som ikke ønsker det beste for barna sine?

All ære til dere som jobber i barnehage :)

Donald Trump

06.11.2015 kl.03:06

if you cant take care of you're kid for 1 day, don't have a fucking kid!

Donald Trump

06.11.2015 kl.03:10

#DonaldTrump4President

Hege

06.11.2015 kl.03:13

Endelig noe klokt på Internett! Ikke værst...

3 barns mor

06.11.2015 kl.03:16

Helt enig i alt som står! Takk Gud for at det er kloke mennesker som passer på barna våre!

Mamma

06.11.2015 kl.04:24

Fra en som har vært på begge sider av bordet.

Ser mange henger seg opp i at det ofte er inneklemte dager. Og ja. Jeg har sittet på planleggingsdager mang en inneklemt fridag. Planleggingsdagene ble bevisst lagt til disse inneklemte fridagene hvor mange av foreldrene uansett tar seg fri for en langhelg.

I tillegg kommer ledermøter og avdelingsmøter som blir holdt i arbeidstiden. Personalmøter som holdes omlag en gang i mnd. på kveldstid. I tillegg kommer førstehjelpskurs, og diverse pedagogisk rettede kurs på kveldstid og helger.

Planleggingsdagen er den ene lange arbeidsøkten hvor alle er samlet hvor man faktisk får utarbeidet halvårsplan for bedriften. Mange tror nok at barnehagen er en oppbevaringsplass, og er ikke klar over omfanget av pedagogisk innhold. Antakelig fordi de ikke leser informasjonen de får. Og åpenbart ikke interesserer seg for barnas hverdag, og hvordan barna lærer diverse ferdigheter.

Vivian Andersson

06.11.2015 kl.06:28

Synes synd på barna til de som har skrevet de første kommentarene her. Eller har dere kanskje ikke barn? Håper nesten det siste.. .......Hvis ikke burde dere ta av dere skylappene, engasjere dere mer og få en reell forståelse for innholdet i livet til barna deres.

Linn Olsen

06.11.2015 kl.07:08

Kan ikke 3 foreldre ta 18 barn som vi har iløpet av en dag i barnehagen da så er det jo kun 3 voksne som må ta seg fri den planleggingsdagen også neste gang 3 nye.. fin mulighet til å se hvor mange "kaffepauser" dem får tid til mens de skal ha aktiviteter for barna og passe på at alle behov er dekket! Hadde barnehagen ikke hatt opplegg så klager dem jo på det og, er jo noen som aldri blir fornøyde, sikkert de samme som klager her!

Elisabeth Holm

06.11.2015 kl.11:38

Jeg har jobbet i barnehage, og vet at de dagene BRUKES!! Virkelig!! :-D

martine

06.11.2015 kl.22:50

Ja det må planlegges, i barnehage, sfo og skole. Men kan de ikke planlegge slik at planleggingsdagene blir på de samme dagene for barnehagene, skolene og sfo. Da hadde foreldre som har flere barn i forskjellig alder hatt mulighet til å tatt seg fri for å nyte dagene med alle sine barn, ikke bare ett og ett. All ære til lærere og førskolelærere.

Mia

06.11.2015 kl.23:32

Hadde bare engasjementet om å møte opp på foreldremøter vært like stort som "sjokk" over planleggingsdag......!

Anita

07.11.2015 kl.10:35

Problemet er ikke at planleggingsdager eksisterer og gjennomføres, jeg tar gjerne flere hjemmedager med barna. Og jeg ønsker at de som har daglig ansvar for barna mine skal få mulighet til å gjøre en god jobb. Problemet er at arbeidslivet og lovverk ikke legger opp til at man skal kunne ta fri de dagene barnehage og skole krever det. Noen tar fri uten lønn, noen jobber hjemme mens de passer barn, noen har med barna på jobb (og der gamer de eller ser film til de svimer av) og sånne som meg, vi hyrer inn profesjonell barnevakt sånn at man kan møte på jobb. Ja til endret lovverk sier nå jeg :-)

07.11.2015 kl.11:20

Kjære Maja. Jeg jobber i en bhg som er stengt 3 uker om sommeren, dvs har 2 uker tilbake. En av dem kan jeg bruke til jul og påske. En kan jeg disponere selv..... Eller jeg kan bruke avspasering til jul og påske. Etter mitt regnestykke er dette 5 uker. Hvis barnehagen er stengt i 4 uker om sommeren og til jul og påske så tar man sin 5 uke på de dagene eller man avspaserer til jul og påske. Da har man 1 uke man kan disponere selv......

klara klok

08.11.2015 kl.23:13

Debatten om hvor vidt en barnehage bruker planleggingsdager eller ei er en debatt på detalj nivå. Den overordnede politiske debatten om hvor vidt lærere og annet pedagogisk personell skal ha skallet ubunden tid, er det dette dreier seg om. Skal en lærer eller pedagog gjøre eks arbeid med å lage undervisnings opplegg hjemme på kveldstid, skal barnehageansatte bruke sin arbeidstid til å passe på barna eller planlegge den pedagogiske driften av barnehagen?

Jeg er nok av den oppfatning at lærere og pedagogisk personale bør bli mer effektive i sin arbeidstid, på samme måte som i andre arbeidsplasser. Jeg ser nok også at noe ubundentid må lærere/ pedagoger få ha for å kunne oppfylle krav som eks står I forskriften rammeplan for barnehage etc.

Frode

10.11.2015 kl.08:36

Hei Mette:

Jeg ønsker å gi deg kreditt for din glød og ditt engasjement. På den måten er du et forbilde!

Det jeg ikke skjønner er at du kan velge å skape et fiendebilde i denne saken, og hvordan du gjennom en forelders klage på at man har planleggingsdager kan finne på å insinuere at hennes kunder (foreldrene) ikke er interessert i barnas ve og vel. Snakk om å legge stein til byrden!

Ut fra det du skriver så synes jeg ikke at du viser at du har forståelse for at man kan glemme en planleggingsdag. Tvert i mot. Du viser ikke noen forståelse, men du forventer at de som er kritisk til praksisen med planleggingsdager bare skal akseptere at slik er det. Du er ikke interessert i å se etter andre løsninger, som jeg er ganske trygg på at man er i stand til å finne. Har man for eksempel sjekket med foreldrene om de er interessert i å betale noe mer for barnehageplassen for å kunne bruke lønnsmidler til å kompensere for overtid og/eller helgearbeid? Da er man i alle fall konstruktiv i forhold til en problemstilling som både foreldre og barnehageansatte føler på kroppen.

Jeg vil gjerne si at for vår del har dette gått veldig bra med tre barn som har gått gjennom barnehagen med de planleggingsdagene som har vært. Jeg er takknemlig for det gode grunnlaget som de barnehageansatte har bidratt med å gi til våre barn.

Til slutt et lite hjertesukk:

Det som er skikkelig artig når du får barn i skolen er jo at planleggingsdager i skole og barnehage ikke er koordinert, slik at du får dobbelt opp med planleggingsdager. Da begynner det bli press på feriedager, og det kan nok tenkes at det dukker opp en egenmeldingsdag eller to.

Elisabeth

12.11.2015 kl.00:02

Mange som ikke vet noe om hvordan en barnehage fungerer ser jeg på kommentarene. Synes det er skremmende hvis de som sutrer over plandager har barn i barnehage. Da ringer det iallfall en varselbjelle hos meg. Er godt å vite at mitt barn går i en barnehage med kvalitet slik at barnet får utvikle seg på alle områder. For å få en god barnehage må det planlegges. Hvis ikke kan vi kalle det for en oppbevaringsanstalt . Er vel det mange foreldre tror det er også..

Anne-Mette

12.11.2015 kl.00:09

Veldig mange kommentarer som er helt unødvendige her.

Ser ingen grunn til å bruke tid på å forklare at barnehagene trenger planleggingsdager☺ Rart at ingen protesterer på at skolene har planleggingsdager...

Lene

12.11.2015 kl.05:59

I barnehagen jeg jobber i er juli en betalingsfri mnd, men barnehagen er kun stengt 3 uker i juli, pluss at vi har disse planleggingsdagene. Dvs 4 uker tilsammen at barnehagen er stengt i løpet av et år. Det blir delt ut skolerute før sommerferien med datoene så man har god tid på seg. I tillegg skrives det på månedsplaner og på tavlen/ døren. At noen til og med da ikke har fått med seg planleggingsdagen er ikke de ansatte sitt problem/skyld. Det er helt selvforskylt!

Jeg ser at de foreldrene som klager høyest er de foreldrene som selv ikke klarer å følge opp. F.eks de som alltid klager på at tøy er borte, men de har ikke navn i klærene. Og det viser seg ofte at de skoene som barnehagen har rotet bort fant de hjemme eller hos besteforeldrene likevel.

At man velger inneklemte dager for planleggingsdager er jo faktisk ment som en gode for foreldre. Pga at mange uansett tar fri de dagene. Det er kjipere for oss som jobber i barnehagen som faktisk må på jobb fredag i høstferien( kun får ta maks 4 dager ferie....) og fredagen i kristihimmelfartshelgen..... Vi har også barn i skolen osv....

Bessie

12.11.2015 kl.08:38

Oi shit som mye dritt i kommentar felte. Problemet er vel mer at man ikke får lønn den dagen barnehagen har stengt, at enkelte av oss er avhengig av å ha samme lønn hver mnd for og få ting til å gå rundt. Er forresten ikke bare barnehagen som tar fri dag isteden for overtidbetalt. På sykehus, på gamle hjem og til og med på statenvegvesen får noen fri isteden for overtid betalt.

Stian

12.11.2015 kl.23:18

Vi har 4 barn. 3 i bhg og en på skole. Vi elsker planleggings dager. Da tar begge voksne fri fra jobb og baker boller, drikker kakao, synger, leker med lego og ser film. Herlig! Jeg som far, ser på årsplanen og legger alle planleg. dagene rett inn i fridager på jobb. Hvert år! År etter år! Herlig! Anbefales!

Mette Leithe

12.11.2015 kl.23:45

Kommentar til inspirasjon! :-) Det beste med det er jo også å vite at det sitter kreative pedagoger og planlegger og tilrettelegger for at dine barn skal få det moro med lekende læring i trygge gode omgivelser. Tenk at sånn kan man velge å se det! :-) Heldigvis er det mange som tenker sånn også. Ønsker dere en strålende dag på neste planleggingsdag! ;-) Tenk på de gode minnene dere får av dette. En skatt i hjertet! <3 :-) Stian:

Rita

14.11.2015 kl.16:43

Gud hjelpe meg, her er det mange nett-troll...

Jeg gir Hvert eneste ett av disse trollene 1 måned i mine sko, 100% stilling, "bare" som fagarbeider i en barnehage, så kan vi snakkes igjen..

Sier som en kjent politiker en gang sa " -du veit Ikkje ka du snakka om!! "

Glad jeg selv ser den Enorme verdien i den jobben, de følelsene, det engasjementet, og alle våkenette jeg legger ned i Alle barna jeg møter på min vei gjennom jobben, (ja, for Den jobben er faktisk uvurderlig!!) og INGEN nett-troll kan ødelegge MIN yrkesstolthet, Ingen!!

Og planleggingsdagene som vi har innarbeidet med å ha personalmøter en gang i mnd, til laaangt på kveld, Etter at vi har drevet en pedagogisk virksomhet i 7,5 timer først, og å ha passet på det kjæreste dere har, ja den NYTER jeg i fulle drag.. ofte med Deres barn i tankene... hvordan jeg skal få din gutt til å få gode relasjoner med andre barn, slik at han skal føle seg verdifull, hvordan jeg skal gripe fatt "jente-klikken" som din datter hele tiden blir utestengt fra, hva jeg skal finne på for å gi barna en magisk samlingsstund eller hvordan jeg skal få rommene i barnehagen til å se best mulig ut, og hva jeg kan bruke helgen min på som vil kan skape inspirerende/ innbydende / fantasifulle lekemiljøer.. For det er nemlig SÅ engasjert jeg er i Deres barn! Tenk litt på det...!

Men nå har jeg ikke tid til å sitte her mer..., det er lørdag ettermiddag (!!!!) og jeg har et romskip jeg skal lage klart til mandag..., har nemlig en gutt som skal på oppdagelsesferd i verdensrommet, og da må vi jo ha et fremkomstmiddel..

Så får helg være helg, jeg kan jo alltid prøve å la være å tenke på barna deres ved neste inneklemte planleggingsdag ;)

Anonym

01.12.2015 kl.15:44

Mette: har du glemt nevne at du selv midt i ett semester og siste BHG år for mange av barna du ledet i førskolegruppa (og med en ukes oppsigelse) forlot BHG du har jobbet i mange år til fordel for en ny og bedre stilling i en annen BHG? hva med tryggeheten og planleggingen av våre barns trygge fremtid?

Skriv en ny kommentar

Mette Leithe

Mette Leithe

50, Lørenskog

Engasjert styrer i barnehage. Brenner for jobben min og gleder meg daglig til alle møtene med barna. Etter 35 år er det det eneste som ikke har forandret seg for meg i min jobb.

Kategorier

Arkiv

hits