MIN FARMOR HADDE ALT, MAN BLIR ALDRI RIKERE ENN DET

                                                         

Det er lenge siden jeg skrev noe sist her inne på denne bloggen. Innlegget mitt: "Ærlig talt alle har 50 kroner" deles og leses igjen og igjen fremdeles. Dette viser at jeg traff veldig mange med det jeg skrev. Jeg visste det kom til å bli lest av en del, men ikke at det skulle bli så stort. I min jobb ser jeg mange ulike utfordringer man kan stå ovenfor. Det jeg ser, er at det er store økonomiske utfordringer for veldig mange i dette rike landet vårt.

Min farmor mente hun hadde alt. Hun var et genuint godt menneske tvers igjennom. Hun hadde syv barn og vi var 20 barnebarn . hun bodde i en liten fin 2 roms leilighet i mine foreldres hus. Hver gang ved jul og bursdag fikk hun spørsmål om hva hun ønsket seg. Da lo hun godt, de små gode øynene hennes glitret og hun sa: Hva jeg ønsker meg, nei, ingenting. Jeg har jo alt. Hva skulle jeg ønske meg? Hun mente det, hun kom aldri på en eneste ting. Man blir aldri rikere enn det! 

Når vi går tilbake i samlingen med gode minner som virkelig har satt seg godt fast i oss. Hva tenker vi på da? Kostet det mye penger?

Vi som jobber med mennesker må sørge for at det er plass til alle. Like muligheter for deltakelse. At barnehage og skole er et sted hvor alle kan delta uten å måtte betale ekstra for det. Foreldre og ungdom tar opp lån de har store utfordringer med å betale tilbake fordi de vil være med. Fordi de trenger pauser fra økonomisike utfordringer. Dette kan ikke folk som har penger nok forstå. Tenk å få mulihet til å kunne gå ut å spise, kunne kjøpe julegaver, kunne kjøpe nye klær, kunne sende barna sine på turer med idrettslag eller andre ting de er med på, og kunne fråtse litt en liten stund. Ha penger. Mennesker som ikke har vært i en slik situasjon kan aldri forstå dette. Det er oftest de som sier; Hvor dum går det an å bli? 

Fredag deltar jeg på en sending på God morgen Norge hvor dette er tema. :-) 

http://www.side2.no/aktuelt/konom---50-kroner-er-mye-penger-nar-man-har-darlig-rad/3423165981.html

Én kommentar

Julie

11.12.2016 kl.23:03

Hei, for et utrolig fint innlegg! Du har og en super fin blogg og er kjempe flink til å skrive :) stå på

Skriv en ny kommentar

Mette Leithe

Mette Leithe

50, Lørenskog

Engasjert styrer i barnehage. Brenner for jobben min og gleder meg daglig til alle møtene med barna. Etter 35 år er det det eneste som ikke har forandret seg for meg i min jobb.

Kategorier

Arkiv

hits